Ikon for spill av ×

SHOOT ME AS I AM

Verden omkring oss forandrer seg raskere enn noensinne. Forandringene skjer så raskt at vi opplever store endringer innenfor en og samme generasjon. Men i mylderet av nye drømmer, ambisjoner, digital teknologi og våre reelle liv, holder enkelte ting seg konstant: behovet for bekreftelse, tilhørighet og kjærlighet. Vi tenker kanskje nytt og annerledes, men i hjertene våre har ingenting forandret seg.

Det nye kortfilmprogrammet SHOOT ME AS I AM fra Tromsø Internasjonale Filmfestival dykker ned i følelser og opplevelser som kan oppstå i en verden i endring. Fra klassiske eventyr til sjøs og shoot-outs på landet; til unge, urbane og selvopptatte mennesker – tre kortfilmer om menn og tre om kvinner presenteres. De er alle fanget et sted mellom drøm og virkelighet, men på forskjellig vis. Hvor langt er de villige til å gå for å holde fasaden? Den utilslørte, nordiske åpenheten deres fører dem inn i ekstreme situasjoner – enten det er snakk om å plukke opp et kamera eller et gevær.

 

Simen Nyland, regissør av TRUE NORTH vil være til stede under forestillingen. Etter visningen er publikum velkommen til å stille han spørsmål.

 

Filmomtaler, SHOOT ME AS I AM:

 

GOS LEAT DON?
Regi: Egil Pedersen / Norge, 2017 / 8m
En ung jente må finne sin egen måte å håndtere hemmelighetene hun oppdager i sin egen familie. GOS LEAT DON? er et samarbeidsprosjekt mellom artisten MÅSØ og filmskaper Egil Pedersen. MÅSØ har utviklet en unik miks mellom elektronisk musikk og den tradisjonelle joiken, og denne filmen er første musikkvideo fra hans kommende album.

 

RESTRIKTORAMA
Regi: Thor Brenne / Norge, 2016 / 15m
Heidi bruker sitt videokamera til å filme det merkverdige forholdet mellom sine foreldre, hvor moren konstant undertrykker hennes far. Denne helgen er det et stort prosjekt på gang. For å få mer sol på terrassen må et stort tre i hagen kuttes ned. Heidis mor insisterer på at faren tar ansvar for å få det gjort, men det blir vanskelig når Gunnar, deres karismatiske nabo, viser seg å være en mer naturlig leder enn Heidis far.

 

KONTROLL
Regi: Henning Rosenlund / Norge, 2016 / 13m
For å få kontroll over livet sitt, begynner Tina å filme seg selv systematisk. KONTROLL er et satirisk drama om en ung kvinnes jakt på perfeksjon.

 

TRUE NORTH
Regi: Simen Nyland / Norge, 2016 / 10m
TRUE NORTH er en kjærlighetshistorie satt til en nordnorsk «steampunk» verden. En ubåtkaptein eier et magisk kompass, men det må repareres. Han leverer det til en jente på et mekanisk verksted, og det viser seg at kompasset har ledet han til skatten han har lett etter hele livet sitt.

 

BETTER BODIES
Regi: Ragnar Bragason / Sverige, 2016 / 11m
«Det skjer noe når du har muskler. Når du kommer inn i et rom kan du merke hvordan folk blir ukomfortable. Jeg tror det er i vår natur.» Dette sier Jocke, en av gutta på treningsstudioet. BETTER BODIES utforsker forholdet mellom maskulinitet, kropp og suksess ved å observere unge menn på et treningsstudio i Umeå i Sverige.

 

HUNDEN
Regi: Aleksander Noraas & Hallvard Holmen /
Norge, 2016 / 10m
En jentunge på sykkel informerer en mann om at naboen har tatt livet av hunden hans. Mannens impulsreaksjon er å søke blodig hevn umiddelbart.

Alle filmene vises med engelske undertekster. Samlet spilletid er ca. 1 time og 10 min.

Kjøp billetter til SHOOT ME AS I AM

Ingen forestillinger